Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alla Stâncaru Lunca

29 Martie 2019
Vizualizari: 499
Comentează add

Evenimentele organizate cu acest prilej continuă.

Unirea Basarabiei cu România - 101 ani

alla-stancaru-lunca

Cu ocazia împlinirii a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara Românească (27 martie/9aprilie) 1918, au fost organizate mai multe evenimente la București, la Chișinău și în alte localități din România și din Republica Moldova.

Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” a lansat joi, 29 campania „Cunoaște-ți frații”, program care are ca scop organizarea de excursii de weekend pe teritoriul Republicii Moldova, pentru cunoașterea realităților sociale și culturale de pe malul stâng al Prutului.

Prima excursie din cadrul acestui program va avea loc în weekendul 29-31 martie, cu plecare din București, astăzi, 29 martie, ora 21.00 zona metrou Universitate. Programul excursiei va cuprinde un tur istoric al Chișinăului, un concert, întâlniri cu românii de peste Prut. Cei interesaţi se pot prezenta în această seară la punctul de întâlnire de la Universitate.

Reamintim, ca Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” a organizat pe data de 27 martie concertul „Scrisoare pentru România Mare”, eveniment dedicat zilei când Sfatul Ţării de la Chișinău a votat unirea Basarabiei cu România. Au participat artiști de pe ambele maluri ale Prutului. 

„Ochestra de BAROCkeri” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti a susținut un concert pe 27 martie în cadrul unui eveniment dedicat, de asemenea, Unirii.  

Şi Universitatea București, în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică, a organizat o seară cu muzică și istorie. În cadrul evenimentului a fost lansată colecția de 5 volume "Ziarele românești despre Unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei", un proiect  în care este arătat contribuţia foarte importantă a presei de atunci la actul Unirii.   Proiectul este realizat de studenții de la facultatea de istorie și  coordonat  de Conf. Univ. Dr. Marius Diaconescu.

În suita de evenimente dedicate zilei de 27 martie 1918 se înscrie și tradiționalul „Concert #dinBasarabia” 2019, unde, pe 29 martie, trupa Alternosfera revine pe scenă, alături de Gândul Mâței și Via Dacă. Pentru al cincilea an consecutiv, evenimentul se va desfășura la Arenele Romane din București astăzi, de la ora 19.00.

 


Etichete basarabiaunire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live