Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 29 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Alexandra Andon

15 Martie 2012
Vizualizari: 3374
Comentează add

Interviu oferit de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu şi Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Unii producători "introduc apă cu sare în alimente" Unii producători "introduc apă cu sare în alimente" - Conține audio

alexandra-andon

Foto: Arhivă Agerpres.

În lunile de vârf în România se vând produse alimentare în valoare de peste 3 miliarde de lei.

Sume cel puţin la fel de mari sunt cheltuite pe electrocasnice şi telefoane mobile, computere şi laptopuri.

Dar în acest volum de cumpărături cine şi cum protejează consumatorul?

Dar protecţia consumatorului se adresează şi achiziţiei de servicii de la cele de telefonie mobilă până la cursele de tren, avion sau până la pachetele turistice.

În opinia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu sunt mulţi operatori economici care respectă ordinul comun semnat de mai multe autorităţi ale statului, în urmă cu aproximativ 5 ani, ordin în care sunt prevăzute anumite limite în care operatorii de pe piaţă, producătorii, pot să producă anumite preparate.

Constantin Cerbulescu a subliniat că sunt şi producători "care au foarte multă atenţie în tot ceea ce scot şi comercializează la consumatori".

De asemenea, Constantin Cerbulescu a mai precizat că "mai sunt şi acei operatori economici care, din dorinţa de a scoate pe piaţă anumite produse mai ieftine, de o calitate pe care noi o considerăm, în tot ceea ce înseamnă controalele noastre, neconformă, şi o retragem de pe piaţă".

"Sunt acei operatori care de multe ori, în dorinţa de a câştiga mai repede şi mai mult decât ar fi corect, introduc atât produsele acestea, apă, sare, sau fac tot felul de reduceri ale procentului de carne", a mai adăugat Constantin Cerbulescu.

Audio: Ediţia din 15 martie 2012.


Etichete carneoperatoriprodusealimenteConstantin Cerbulescu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live