Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Stoichiţoiu, Târgu Jiu

16 Ianuarie 2019
Vizualizari: 703
Comentează add

Comisia mixtă de negociere din cadrul companiei a aprobat, noaptea trecută, pe lângă voucherele de vacanţă, o nouă mărire salarială de 700 de lei brut pentru muncitori.

Unii mineri de la CE Oltenia au respins oferta companiei şi continuă greva

titus-stoichitoiu-targu-jiu

Minerii aflaţi în greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic din Târgu Jiu au renunţat la protest, după ce conducerea companiei a acceptat să acorde o creştere salarială de 700 de lei.

Majorarea a fost respinsă, însă, de o parte dintre mineri, care au decis să continue greva.

Comisia mixtă de negociere din cadrul companiei a aprobat, noaptea trecută, pe lângă voucherele de vacanţă, o nouă mărire salarială de 700 de lei brut pentru muncitori.

După anunţarea acestor creşteri energeticienii aflaţi în greva foamei la Târgu Jiu au renunţat la această formă de protest.

Conform unor lideri de sindicat, protestul spontan continuă, însă, în carierele din Gorj; doar angajaţii de la Jilţ Nord au revenit la muncă.

Liderul sindical de aici, Adrian Marciuc, a declarat că minerii nu sunt mulţumiţi de creşterile salariale, dar nu vor ca sistemul energetic naţional să aibă de suferit.

Termocentralele funcţionează normal, dar în câteva zile stocurile de cărbune se vor epuiza, dacă livrările nu vor fi reluate.

Preţul energiei electrice pe piaţa din România cu livrare astăzi este cel mai mare din regiune şi ajunge la un maxim orar de 630 lei/MW oră.


Etichete minerigrevamajorare salariala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live