Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL *Meteo* ) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Ianuarie 2021
Vizualizari: 293
Comentează add

UNICEF pledează pentru menținerea școlilor deschise sau pentru redeschiderea acestora.

UNICEF pledează pentru menținerea școlilor deschise sau pentru redeschidere

radiojurnal

 

Copiii nu își pot permite încă un an de întrerupere a școlii, consideră Fondul Națiunilor Unite pentru Copii, UNICEF, care pledează pentru menținerea școlilor deschise sau pentru redeschiderea acestora.


Reporter: Cristina Dumitrescu - "Directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore, critică decizia autorităților din foarte multe țări care au închis școlile, unele aproape de un an, chiar dacă, spune ea, există dovezi care arată că nu școlile alimentează pandemia de coronavirus.

Consecința: 90% dintre elevii din întreaga lume au fost afectați, iar o treime dintre școlari nu au avut acces la educație la distanță.

UNICEF estimează că numărul copiilor care nu participă la educație va ajunge la 24 de milioane, un nivel nemaiîntâlnit de ani de zile și pentru reducerea căruia agenția ONU a luptat din greu.

Închiderea școlilor trebuie să fie o măsură de ultimă instanță, după ce toate celelalte opțiuni au fost analizate, mai spune reprezentanta UNICEF, iar suspendarea cursurilor fizice la nivel național trebuie evitată pe cât posibil.

În România, reluarea cursurilor în grădinițe și școli ar putea avea loc de la 8 februarie, când începe semestrul al doilea din acest an școlar, dacă rata de infectare la mia de locuitori va permite acest lucru, a precizat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu."


Etichete unicefşcoală(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live