Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Septembrie 2018
Vizualizari: 419
Comentează add

Aflat la sediul ONU din New York, ministrul ungar de Externe a evidenţiat că oficialii chinezi consideră Ungaria drept principala ţintă pentru investiţii din Europa Centrală.

Ungaria vrea să rămână principalul partener al Chinei în Europa Centrală

sergiu-stet

 Şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto. Foto: kormany.hu

Ungaria are interesul strategic şi economic să rămână şi în continuare principalul partener economic, comercial şi în domeniul investiţiilor din regiunea central-europeană - a declarat la New York, ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, cu ocazia întrevederii bilaterele pe care a avut-o cu cu ministrul chinez de externe, Wang Yi.
 
Agenţia MTI scrie că Péter Szijjártó, care participă la Adunarea Generală a ONU, a amintit că volumul investiţiilor chineze în Ungaria a depăşit suma de patru miliarde de dolari şi şi-a exprimat opinia că, deoarece companiile din China au venit cu tehnologii de nivel înalt, aceste investiţii vor contribui la intrarea într-o nouă fază a economiei Ungariei, în care baza dezvoltării o reprezintă cercetare şi inovarea, precum şi ridicarea nivelului tehnologic.
 
Ministrul ungar de externe a anunţat că părţile au căzut de acord asupra înfiinţării unei a doua curse aeriene directe, între Budapesta şi Shanghai, după cursa Budapesta-Beijing. Péter Szijjártó a mai spus că există posibilitatea reluării exportului de produse avicole din Ungaria în China, ţară care devine pentru Ungaria o piaţă de desfacere tot mai mare şi pentru produsele agricole.
 
Péter Szijjártó a declarat că Ungaria sprijină realegerea chinezului Houlin Zhao în funcţia de secretar general al Uniunii Internaţionale pentru Telecomunicaţii (ITU). Ministrul ungar de externe a evidenţiat că oficialii chinezi consideră Ungaria drept principala ţintă pentru investiţii din Europa Centrală.
 
Referitor la investiţiile realizate în comun, Péter Szijjártó a amintit de modernizarea căii ferate Budapesta-Belgrad, precizând că pentru realizarea acestei investiţii, care urmează să fie finalizată în 2023, au rămas în competiţie două consorţii, ambele alcătuite din companii din China şi Ungaria.
 
 
 

Etichete Péter SzijjártóWang YiUngariaONUChinaHoulin ZhaoITUBudapesta-Belgrad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live