Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

5 Octombrie 2016
Vizualizari: 753
Comentează add

Modificările constituţionale înaintate parlamentului de la Budapesta vor interzice reinstalarea colectivă de migranţi în Ungaria

Ungaria vrea să interzică reinstalarea colectivă de migranţi

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

 

Premierul ungar Viktor Orbán a declarat ieri,  că modificările constituţionale, care vor fi înaintate Parlamentului, vor interzice reinstalarea colectivă de migranţi în Ungaria. Amendamentele urmează să fie pregătite, ca urmare a referendumului de duminică, împotriva mecanismului european de repartizare a refugiaţilor în statele membre ale Uniunii Europene.

Şeful guvernului de la Budapesta a spus totodată,  că va fi arătat în mod clar că fără aprobarea Parlamentului ungar nu vor putea fi mutaţi imigranţi în Ungaria prin dispoziţii europene, că se interzice relocarea obligatorie în grup de refugiaţi, că este o chestiune ce ţine de suveranitate şi că nicio decizie de la Bruxelles nu poate pune sub semnul întrebării dreptul inalienabil al Budapestei de a hotărî în privinţa unităţii teritoriale şi a populaţiei.

Premierul ungar a mai declarat că refugiaţii vor putea fi primiţi în Ungaria doar pe baza reglementărilor în vigoare şi a unor cereri individuale de azil depuse de aceştia. Viktor Orbán a menţionat că amendamentele nu vor avea efect retroactiv asupra deciziilor luate deja la nivelul Uniunii Europene, dar nu se va permite aplicarea în Ungaria a unor viitoare hotârâri privind cotele, pentru că vor fi în contradicţie cu legea fundamentală ungară. 


Etichete Viktor OrbanreferendummigrantiUngariaparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live