Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Octombrie 2019
Vizualizari: 482
Comentează add

Aflat la Doha, ministrul ungar de externe a subliniat că relaţiile de cooperare cu Qatar vor transforma fundamental securitatea aprovizionării cu gaze naturale în Europa Centrală.

Ungaria va putea achiziţiona gaze naturale din Qatar

sergiu-stet

  Şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto. Foto: Arhivă.

Croaţia a început construirea portului care poate primi gaze naturale lichefiate (GNL). Construcţia va fi finalizată până în ianuarie 2021, astfel că de la această dată va exista o posibilitate fizică pentru ca Ungaria să achiziţioneze gaze lichefiate din Qatar, a spus ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, într-o declaraţie telefonică acordată pentru Agenţia de Presă MTI.
 
Aflat la Doha, Péter Szijjártó a mai subliniat că relaţiile de cooperare cu Qatar vor transforma fundamental securitatea aprovizionării cu gaze naturale în Europa Centrală. În prezent, ţările din Europa Centrală pot achiziţiona gaze naturale doar dintr-o singură sursă, în timp ce Qatarul a devenit lider mondial în domeniul exportului de gaze naturale lichefiate, exportând peste 100 de miliarde de metri cubi de gaz pe an.
 
"Oficialii din Qatar au manifestat deschidere pentru a purta negocieri cu Ungaria despre transportul gazelor naturale către Ungaria, prin Croaţia. Din 2021, chiar şi gazul din Qatar poate fi inclus în mixul energetic ungar, contribuind astfel la securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei  şi la îmbunătăţirea preţurilor", a precizat Péter Szijjártó, care a adăugat:
 
Cooperarea cu Qatar va cuprinde mai multe domenii. Oficialul ungar a menţionat că împreună cu oficialii din Qatar au reuşit să ajungă la numitor comun în ceea ce priveşte textul acordului bilateral privind securitatea investiţiilor, astfel că documentul va putea fi semnat în curând.
 
"Mai mulţi investitori din Qatar sunt deja prezenţi în piaţa imobiliară din Budapesta", a precizat ministrul ungar de externe. Péter Szijjártó s-a întâlnit la Qatar cu preşedintele Autorităţii pentru Investiţii din Qatar, cu ministrul energiei şi industriei, precum şi cu directorul general al companiei QatarGas. 

Etichete Péter Szijjártógaze naturaleQatarDohaUngaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live