Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

2 Octombrie 2017
Vizualizari: 951
Comentează add

Ministrul ungar de exterene îşi doreşte o acţiune comună a Ungariei şi României în cazul Legii educaţiei din Ucraina. Declaraţia ministrului Péter Szijjártó făcută la Cluj-Napoca.

Ungaria şi România posibilă acţiune în cazul Legii educaţiei din Ucraina

radu-dobritoiu

Este total firesc şi normal ca Ungaria şi România să acţioneze împreună în cazul Legii educaţiei din Ucraina, a declarat luni, Agenţei de Presă MTI, ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó.

Aflat în vizită la Cluj-Napoca, şeful diplomaţiei ungare a subliniat că această lege este în contradicţie cu Acordul de Asociere între Ucraina şi Uniunea Europeană, a cărui semnare a fost sprijinită de Ungaria şi România, astfel încât cee ce se întâmplă acum este ca şi cum cele două ţări ar fi fost "înjunghiate pe la spate".

Un alt pericol îl reprezintă faptul că modificările legii limbii de stat şi legii referitoare la cetăţenie se află în dezbatrerea Parlamentului Ucrainei, a adăugat ministrul ungar de externe. Péter Szijjártó a accentuat că Ungaria este interesată într-o relaţie strategică cu România, deoarece "este mult mai bine să construieşti ceva de succes, decât să soluţionezi conflicte".


Etichete Lege educatie UcrainaLege minoritati Ucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live