Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

23 Februarie 2017
Vizualizari: 626
Comentează add

Surse guvernamentale de la Budapesta anunţă că vor fi alocate sume semnificative Ministerului de Interne pentru a realiza acest obiectiv

Ungaria ridică un nou gard la frontiera cu Serbia

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

   Foto: pixabay.com.

Ungaria va ridica încă un gard la graniţa cu Serbia, a anunţat astăzi şeful de cabinet al premierului într-o conferinţă de presă. Măsura va fi luată în condiţiile în care este posibil ca anul acesta să sosească imigranţi mulţi la frontierele Ungariei. 

Corespondentul RRA din Budapesta Emil Groza relatează că ministrul care conduce oficiul premierului ungar, Janos Lazar, a anunţat astăzi că se vor aloca în acest scop fonduri semnificative Ministerului de Interne, iar în plus s-a decis înfiinţarea în mai multe zone de la frontiera ungaro-sârbă a unor puncte în care pot fi depuse cererile de azil.

Oficialul ungar a mai spus că, într-o primă etapă, în punctele respective, vor putea fi primite 400 de persoane, care vor trebui să aştepte acolo până la pronunţarea unor hotărâri definitive privind cererile de azil, iar cei aproximativ 600 de imigranţi aflaţi în centrele de pe teritoriul Ungariei vor fi transportaţi treptat în aceleaşi locaţii de la frontiera de sud.

Guvernul de la Budapesta a înaintat deja un proiect de lege parlamentului privind restricţionarea libertăţii de mişcare pe teritoriul Ungariei a solicitanţilor de azil, precizând că este nevoie de noile măsuri în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Europa.


Etichete Ungariagarduri pentru imigranţiînfiinţarea punctelor pentru cereri de azil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live