Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

22 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1042
Comentează add

Autorităţile de la Budapesta au avertizat că sunt pregătite pentru construirea unui gard de protecţie la graniţa ungaro-română.

Ungaria, pregătită să ridice un gard şi la frontiera cu România

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Ministrul care conduce oficiul premierului ungar, Janos Lazar. Foto: captură video.

Ungaria sprijină aderarea imediată a Bulgariei la Spaţiul Schengen şi, ţinând cont de actuala rută a migraţiei, consideră că Bulgaria şi Macedonia au un rol esenţial în stoparea afluxului de migranţi.

Declaraţia a fost făcută ieri, la Sofia, de ministrul de externe ungar Peter Szijjarto.

El a adăugat că Zona Schengen este ameninţată dinspre sud, întrucât Grecia nu-şi îndeplineşte obligaţiile legate de protecţia spaţiului comunitar.

Tot ieri, autorităţile de la Budapesta au avertizat că sunt pregătite pentru construirea unui gard de protecţie la graniţa ungaro-română, în cazul în care traseul folosit de imigranţi pentru a ajunge în Vestul Europei se va modifica, iar aceştia vor trece prin România.

"Suntem, pregătiţi ca, în caz de nevoie, să apărăm Ungaria în faţa imigraţiei ilegale şi dinspre România. Acesta nu este însă obiectivul nostru, nu vrem să aducem România într-o situaţie dificilă şi vom dori să rezolvăm problema pe calea căutării consensului. În fiecare zi se confirmă faptul că decizia privind construirea de garduri la frontierele de sud a fost una bună, în condiţiile în care în prezent în Ungaria sunt doar câteva sute de imigranţi", a spus ministrul care conduce oficiul premierului ungar, Janoş Lazar.

Potrivit responsabilului ungar, gardurile de la frontierele de sud vor rămâne acolo atâta timp cât Europa se va afla sub presiune migraţionistă.

Anul trecut, autorităţile ungare au decis închiderea frontierelor cu Serbia şi cu Croaţia, fluxul migraţionist de pe aşa-numita "rută a Balcanilor" fiind deviat către Slovenia. 


Etichete UngariaBudapestaspaţiul SchengenBulgariagard de sârmă la graniţa cu Româniaministrul de externe ungar Peter Szijjartocriza emigranţilorministrul care conduce oficiul premierului ungarJanoş Lazar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live