Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

5 Octombrie 2017
Vizualizari: 938
Comentează add

Ministrul ungar de interne, Sándor Pintér, a declarat că ţările de la Vişegrad oferă sprijin ţărilor europene pentru paza frontierelor externe ale UE

Ungaria oferă sprijin pentru apărarea frontierelor României

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Parlamentul de la Budapesta foto: arhivă

 Ţările Grupului de la Vişegrad - Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia   - sunt dispuse să ofere sprijin, în caz de nevoie, statelor europene pentru asigurarea pazei frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Anunţul a fost făcut de ministrul ungar de interne, Sándor Pintér, după cum relatează corespondentul RRA la Budapesta, Emil Groza. 

Ministrul ungar de interne, Sándor Pintér, a declarat astăzi, după ce a discutat cu omologii săi din celelalte state ale grupului de la Vişegrad, că s-a luat o decizie legată de disponibilitatea oferirii de sprijin, în caz de nevoie, pentru ţările europene în privinţa asigurării pazei frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Acesta a precizat că cele patru state au mai oferit sprijin şi anterior anumitor ţări, în contextul situaţiei privind migraţia şi având în vedere experienţele pozitive, sunt dispuse să acorde un astfel de ajutor, nu doar în cadrul misiunilor Frontex, ci şi în mod direct, din partea Grupului de la Vişegrad.

Sándor Pintér a mai spus că, în cazul în care România va cere, Ungaria ar putea oferi sprijin în ceea ce priveşte asigurarea pazei frontierelor sale de est.


Etichete Ungariaţările de la VişegradPoloniaCehiaSlovaciafrontierele UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live