Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

7 Septembrie 2015
Vizualizari: 977
Comentează add

Premierul ungar Victor Orban a declarat că militarii săi nu intenţionează să tragă asupra imigranţilor care încearcă să treacă de gardul ridicat la frontiera cu Serbia

Ungaria "nu va deschide focul asupra imigranţilor care trec ilegal graniţa"

rador

Premierul Ungariei Victor Orban. Foto: captură video.

Ungaria nu va deschide focul asupra imigranţilor care trec de gardul ridicat la frontiera cu Serbia

Prim-ministrul ungar Victor Orban a declarat că militarii săi nu intenţionează să tragă asupra imigranţilor care încearcă să treacă de gardul ridicat la frontiera de sud a ţării, cu Serbia.

"Nu este necesar deoarece va exista un gard de care nu se va putea trece. Cine vrea totuşi să treacă de acest gard trebuie arestat şi condamnat. Nu va fi necesară folosirea armelor", a precizat Victor Orban.

Premierul maghiar spune că doreşte să discute despre cotele europene pentru primirea refugiaţilor odată ce frontierele externe ale Europei vor fi închise, relatează Agerpres.

Într-un interviu difuzat de postul public austriac ORF, Victor Orban şi-a reiterat poziţia potrivit căreia mulţi imigranţi care sosesc în ţara sa din zonele de criză din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia fug de sărăcie şi nu sunt cu adevărat refugiaţi care au nevoie de azil.

"Noi protejăm Europa conform normelor europene care prevăd că graniţele pot fi traversate doar în anumite zone în mod controlat şi după înregistrare", a afirmat el în interviul pentru ORF.

Europa, confruntată cu cel mai mare val de imigranţi după destrămarea Iugoslaviei în 1990, este împărţită în legătură cu propunerea susţinută de Germania şi Austria privind stabilirea unor cote fixe pentru primirea imigranţilor.

"Dacă frontierele externe ale Europei nu sunt blocate nu are niciun sens să vorbim de cote. Când vom închide frontiera externă şi vom opri astfel imigraţia ilegală, atunci putem vorbi despre orice soluţie", a mai spus premierul maghiar.

Grupul de la Vişegrad "apără spaţiul Schengen"

Ungaria şi celelalte trei ţări membre ale Grupului de la Vişegrad şi-au reafirmat opoziţia faţă de cotele obligatorii de refugiaţi propuse de Comisia Europeană şi sprijinite de Germania.

Premierii din Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia, reuniţi sâmbătă la Praga, au propus întocmirea unei liste de ţări sigure, în care persoanele care nu obţin statutul de azilant să fie trimise rapid înapoi.

"Dacă nu apăr graniţa UE, sunt criticat, dacă o fac sunt criticat. Ăsta e norocul meu", spunea la acea dată Victor Orban. 


Etichete Ungariagardul de la graniţa cu Serbiarefugiaţiimigranţispaţiul SchengenUEcotele de imigraţiegrupul de la Vişegrad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live