Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

13 Noiembrie 2014
Vizualizari: 895
Comentează add

În Ungaria, partidul de guvernământ FIDESZ intenţionează să introducă o nouă taxă specială în cazul companiilor din industria tutunului.

Ungaria: nouă taxă în cazul companiilor din industria tutunului

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Parlamentul ungar. Foto: parlament.hu.

Partidul de guvernământ FIDESZ a înaintat miercuri parlamentului un proiect de lege în baza căruia producători de tutun şi companiile care pun în circuitul comercial astfel de produse vor avea obligaţia să plătească în 2015 o contribuţie la buget stabilită în mai multe trepte, în funcţie de veniturile nete din acest an.

Potrivit proiectului, contribuţia va fi de 0,2% pentru venituri sub 30 de miliarde de forinţi, adică în jur de 97 de milioane de euro, de 2,5% pentru sumele situate între 30 şi 60 de miliarde de forinţi şi de 4,5 procente pentru câştigurile care depăşesc acest prag.

Iniţiatorul proiectului de lege, parlamentarul partidului FIDESZ, Szatmáry Kristóf, a precizat că fumatul reprezintă în continuare una dintre principalele cauze ale îmbolnăvirilor şi deceselor înregistrate în Ungaria, iar sumele încasate vor fi folosite pentru încasările necesare din sistemul de sănătate.

Guvernul premierului conservator Viktor Orbán a mai anunţat că va creşte de anul viitor supertaxa pe publicitate, de la 40 la 50% pentru companiile de media ale căror venituri anuale din publicitate sunt mai mari de 65 de milioane de euro.


Etichete UngariaFIDESZguvernBudapestataxecompaniitutunViktor Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live