Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 215
Comentează add

Moratoriul privind plata ratelor la bănci introdus în luna martie în contextul pandemiei de coronavirus va fi extins până în 30 iunie 2021.

Ungaria: Noi reglementări pentru amânarea plății ratelor

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

     Foto: Agerpres.

Ungaria înregistrează astăzi 38 de decese asociate noului coronavirus, ceea ce înseamnă un nou record negativ. 15% dintre persoanele testate în ultimele 24 de ore s-au infectat cu SARS-CoV-2 în țara vecină, adică 989.
 
Parlamentul de la Budapesta a aprobat astăzi noi reglementări pentru amânarea plății ratelor atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii. Cu detalii, corespondentul nostru la Budapesta, Emil Groza.
 
Reporter: Conform proiectului adoptat astăzi de parlamentul de la Budapesta, moratoriul privind plata ratelor la bănci introdus în luna martie în contextul pandemiei de coronavirus va fi extins până în 30 iunie 2021, dar vor beneficia de această facilitate de la începutul anului viitor doar anumite persoane fizice și companii.
 
Este vorba despre familiile cu copii, despre pensionari, șomeri și cei care sunt angajați să prestează activități în domeniul lucrărilor publice, precum și despre companiile care se confruntă cu dificultăți financiare ca urmare a pandemiei.
 
În primăvară. Guvernul ungar a introdus posibilitatea amânării automate a achitării ratelor lunare la bănci până la sfârșitul acestui an în cazul tuturor persoanelor fizice și companiilor, dar debitorii care doreau totuși să ramburseze împrumuturile conform contractelor inițiale puteau depune o cerere în acest sens.
 
Din datele făcute publice de autorități rezulta că în jur de 1,6 milioane de familii și 60.000 de companii au beneficiat până în prezent de această facilitate.
 
(RS)

Etichete Ungariarateamanare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live