Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

10 Octombrie 2016
Vizualizari: 937
Comentează add

Premierul Viktor Orban a depus la Parlament o propunere de modificare a Constituţiei care interzice colonizarea ţării cu cetăţeni străini

Ungaria îşi modifică Legea Fundamentală pentru interzicerea "colonizării"

rador

Viktor Orban, premierul Ungariei Foto: Arhivă

Premierul Viktor Orbán a înaintat, luni, Parlamentului propunerea privind modificarea Constituţiei ţării, propunere care ar interzice colonizarea teritoriul Ungariei cu cetăţeni străini, prin evitarea procedurilor legale aflate în vigoare în Ungaria, informează portalul Parlamentului Ungariei.

Conform modificării, va fi inclusă în Legea fundamentală prevederea că Ungaria nu poate fi colonizată cu populaţii străine. Un cetăţean străin - noţiune care nu se referă la cetăţenii Zonei Economice Europene - poate trăi pe teritoriul Ungariei pe baza unei solicitări analizate în mod individual de autorităţile ungare, conform procedurilor legale, adoptate de Legislativul ungar.

Propunerea, care cuprinde cinci articole, va modifica, printre altele, Crezul Naţional, care prevede: "Declarăm că apărarea identităţii noastre constituţionale, statornicită de constituţia istorică, este obligaţia fundamentală a statului".

Propunerea premierului mai prevede că, în vederea participării Ungariei, ca stat membru al UE, la exercitarea competenţelor comune trebuie să fie în concordanţă cu drepturile omului şi libertăţile fundamentale, care nu pot restricţiona dreptul inalienabil al Ungariei de a decide asupra integrităţii teritoriale, componenţei populaţiei şi a formei de stat.


Etichete Viktor Orbanmodificarea Constituţieiimigranţiinterzicerea colonizării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live