Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII(politice, economice, sociale, culturale *Meteo Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Februarie 2021
Vizualizari: 448
Comentează add

Adeverințe de imunizare vor primi și cei care au fost declarați vindecați de COVID-19.

Ungaria introduce "adeverința de imunizare" pentru persoanele vaccinate

sergiu-stet

 Ungaria.            Foto: Arhivă.

Guvernul de la Budapesta a decis că va introduce un document, care atestă imunizarea, de care pot beneficia doar cei care au fost vaccinați împotriva noului coronavirus sau pot dovedi că au fost infectați cu COVID-19, a precizat Gergely Gulyás, şeful de Cabinet al premierului Viktor Orbán, la o conferință de presă susținută joi, transmite agen'ia MTI.

Gergely Gulyás a subliniat că o asemenea adeverință vor primi cei care au fost vaccinaţi deja și cu a doua doză de vaccin.

În acest caz, în document nu se precizează perioada de valabilitate a acestuia, ci doar data vaccinării, deoarece deocamdată nu există informații exacte despre durata protecției oferite de vaccinuri. Adeverințe de imunizare vor primi și cei care au fost declarați vindecați de coronavirus.

În acest caz, valabilitatea adeverinței va începe în ziua externării din spital sau la data efectuării primului test PCR negativ după un test PCR pozitiv sau în a zecea zi după primul test PCR pozitiv, a mai precizat oficialul ungar, care a adăugat: A treia posibilitate pentru a obține acest document  - care spre deosebire de cele două anterioare nu este gratuit şi poate fi obținut contra unei sume -  este prezentarea unui test de sânge pentru detectarea anticorpilor împotriva COVID-19, efectuat într-un laborator acreditat.

În acest caz perioada de valabilitate a adeverinței este de patru luni de la efectuarea testului. "Sperăm că și această adeverință va cotribui la reîntoarcerea cât mai repede la normalitate", a mai spus Gergely Gulyás.


Etichete UngariavaccinpașaportViktor Orbán,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live