Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

6 Februarie 2014
Vizualizari: 1321
Comentează add

Legislativul ungar a adoptat joi un proiect de lege care vizează o nouă reducere, în trepte, anul acesta, a tarifelor la energia electrică şi termică, precum şi la gazele naturale.

Ungaria: facturi şi mai mici la gaze şi curent

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Foto: Arhivă

Cu două luni înainte de alegerile parlamentare din aprilie, legislativul ungar a adoptat joi un proiect de lege care vizează o nouă reducere, în trepte, anul acesta, a tarifelor la energia electrică şi termică, precum şi la gazele naturale livrate populaţiei.

În baza proiectului de lege adoptat joi de parlamentul de la Budapesta, într-o primă etapă vor fi diminuate tarifele la gazele naturale livrate populaţiei, cu 6,5 procente, începând cu data de 1 aprilie.

Într-o a doua etapă va fi aplicată, din luna septembrie o reducere a tarifelor la energia electrică, cu 5,7 la sută, iar energia termică se va ieftini cu 3,3 procente începând cu data de 1 octombrie.

Anul trecut, tarifele la energia electrică şi termică, precum şi la gazele naturale livrate populaţiei au fost reduse în două trepte, în total cu aproximativ 20 la sută.

Totodată, parlamentarii au aprobat şi un proiect de modificare a unei legi adoptate anterior, care obligă băncile să permită clienţilor lor să retragă bani din bancomate, fără comisioane, de două ori pe lună, până la o sumă maximă stabilită, incluzând în textul actului normativ unele prevederi potrivit cărora banca naţională a Ungariei poate aplica sancţiuni de minimum 500 de milioane de forinţi, adică de aproximativ 1,6 milioane de euro, unităţilor bancare care nu respectă reglementările respective.

Noile proiecte de lege, iniţiate de partidului de guvernământ Fidesz, au fost adoptate cu doar două luni înainte de alegerile parlamentare din 6 aprilie.


Etichete gazepreţUngariaBudapestautilităţireducerigaze naturaleelectricitateapăcăldurăalegeriFIDESZ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live