Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

27 Iunie 2016
Vizualizari: 739
Comentează add

Guvernul Ungariei vrea să atragă companiile care pleacă din Marea Britanie în urma referendumului de săptămâna trecută.

Ungaria, "dispusă să primească firmele care pleacă din Marea Britanie"

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Guvernul Ungariei vrea să atragă companiile care pleacă din Marea Britanie în urma referendumului de săptămâna trecută.

Potrivit unui sondaj, publicat astăzi la Londra, o cincime din firmele britanice şi-ar putea muta sediul în afara ţării, după votul de desprindere din Uniunii Europene.

Guvernul Orbán dă asigurări prin ministrul economiei că Ungaria nu are în plan să urmeze exemplul birtanic şi să iasă din Uniune.

Ministrul ungar al economiei, Mihály Varga, a precizat într-un interviu acordat publicaţiei economice "Világgazdaság", că Guvernul ungar ar oferi şi unele facilităţi companiilor care intenţionează să vină în Ungaria, detaliile fiind încă în curs de elaborare.

Mihály Varga a afirmat că, în prezent, funcţionează în Ungaria în jur de 780 de firme britanice, care sunt mulţumite de mediul investiţional, iar acest lucru poate reprezenta o bună referinţă. Ministrul ungar al economiei a spus că nu este nevoie de modificarea bugetului de stat, ca urmare a referndumului din Marea Britanie.

Ungaria se aşteaptă ca ieşirea britanicilor din Uniunea Europeană să aibă efecte asupra bugtetului european, dar a menţionat că nu este vorba despre ceva ce se va întâmpla mâine, în condiţiile în care negocierile ar putea dura cel puţin doi ani.

Mihály Varga a sublinitat, totodată, că Ungaria nu intenţionează să părăsească Uniunea Europeană. Nu există o astfel de intenţie, un astfel de plan, scenariu sau o astfel de idee - a mai precizat ministrul ungar al economiei.


Etichete Guvernul Ungarieicompanii care pleacă din Marea BritaniebrexitreferendumMihály Varga

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live