Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Iunie 2020
Vizualizari: 272
Comentează add

Ungaria, Austria, Cehia și Slovacia și-au deschis granițele comune.

Ungaria, Austria, Cehia și Slovacia și-au deschis granițele comune

florin-lepadatu

Foto: Agerpres.

Ungaria, Austria, Cehia și Slovacia și-au deschis vineri granițele comune, permițând cetățenilor lor să călătorească în acest spațiu fără obligativitatea de a sta în izolare 14 zile.

Deocamdată nu au fost făcute publice informații legate de posibilitatea introducerii de noi reglementări la frontiera Ungariei cu România.

Corespondenţă din Budapesta, reporter Emil Groza - "Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a precizat că se analizează posibilitatea relaxării restricţiilor şi în ceea ce priveşte deplasările spre şi dinspre alte state, şi a amintit în acest sens Germania şi Croaţia.

Autorităţile de la Budapesta au anunţat recent că cetățenii ungari pot călători fără restricții și în Serbia și Slovenia, dar deocamdată nu au făcut publice informații legate de posibilitatea introducerii de noi reglementări și în ceea ce privește frontiera cu România.

Cetățenii români au în prezent posibilitatea să tranziteze teritoriul ungar pe culoare stabilite și pot intra în această țară în anumite condiții și lucrătorii transfrontalieri, precum și cei care prestează activități sezoniere în agricultură, dar cei care au drept de ședere permanentă în Ungaria și prezintă la frontieră un document cu datele privind adresa trebuie să intre în izolare în locuință pentru 14 zile, la fel ca și cetățenii ungari care se întorc din România."


Etichete budapesta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live