Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Luni, 18 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, Budapesta

19 Mai 2017

Şeful guvernului de la Budapesta a reacţionat la o rezoluţie a Parlamentului European care poate duce la pierderea dreptului de vot al Ungariei în cadrul reuniunilor Consiliului UE

Ungaria ar putea pierde dreptul de vot în cadrul reuniunilor Consiliului UE

emil-groza-budapesta

 Foto. Arhivă.

Premierul ungar, Viktor Orban, condamnă migraţia ca fiind cauza a ceea ce el numeşte "atacurile Bruxelles-ului împotriva ţării sale".

Şeful guvernului de la Budapesta a reacţionat la o rezoluţie a Parlamentului European care poate duce la pierderea dreptului de vot al Ungariei în cadrul reuniunilor Consiliului Uniunii Europene, din cauza încălcării grave a valorilor europene.

Legislativul comunitar a taxat politica Ungariei faţă de azilanţi şi măsurile de restricţionare a învăţământului universitar, după cum transmite corespondentul Radio România Actualităţi în Ungaria, Emil Groza.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat astăzi într-o emisiune a postului public de radio Kossuth că rezoluţia referitoare la Ungaria, votată miercuri în Parlamentul European, reprezintă amprenta unei politici greşite şi că în spatele atacurilor împotriva ţării sale s-ar afla migraţia.

Viktor Orban a afirmat că există o comunitate de interese care depăşeşte limitele de partid şi care are ca obiectiv aducerea a sute de mii de străini anual pe continent, iar iniţiatorul unei astfel de idei este miliardarul George Soros.

Acesta a mai spus că trebuie luată atitudine în favoarea intereselor naţionale, pentru că ungurii doresc să spună cu cine vor să trăiască împreună şi cu cine nu, iar atacurile de la Bruxelles nu vor determina guvernul să devieze de la obiectivele sale, Ungaria mergând şi în continuare pe propriul drum.


Etichete ungariadrept de votconsiliul ueviktor orbanmigratia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live