Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Octombrie 2019
Vizualizari: 360
Comentează add

Ungaria speră - în baza unei declaraţii unitare a Comitetului de Miniştri - în readucerea cimitirului la stadiul iniţial - a declarat un europarlamentar ungar.

Ungaria a sesizat Consiliul Europei în cazul cimitirului de la Valea Uzului

sergiu-stet

  Reprezentantii organizatiilor romanesti care au venit la cimitirul de la Valea Uzului sa comemoreze eroii romani.(6.6.2019) Foto: Agerpres.

Ungaria s-a adresat Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei şi a solicitat întocmirea unui raport în cazul Cimitirului din Valea Uzului, deoarece ocuparea teritoriilor în cimitirele militare trebuie împiedicată prin acţiuni concrete, a declarat Attila Tilki, europarlamentar Fidesz, pentru agenţia ungară de presă MTI citată de RADOR.
 
Attila Tilki, care participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a spus că Ungaria se aşteaptă de la Comitetul de Miniştri să stabilească, printr-un punct de vedere unitar, că Primăria Dărmăneşti şi-a depăşit atribuţiile şi a construit cruci de beton peste mormintele unor soldaţi maghiari.
 
"Sperăm ca, printr-o atitudine luată de către Comitetul de Miniştri, situaţiile similare să poată fi prevenite oriunde altundeva pe teritoriul Uniunii Europene", a spus parlamentarul ungar. Potrivit acestuia, peste tot în Europa sunt cimitire militare, unde se odihnesc pe vecie soldaţii altor state.
 
"Dacă nu acţionăm destul de ferm în cazul Cimitirului Militar din Valea Uzului, forţele naţionaliste pot fi încurajate şi pot apărea insulte similare şi în cimitirele militare din alte părţi şi, prin ele, şi la adresa comunităţilor locale de minorităţi", consideră europarlamentarul ungar.
 
Ungaria speră - în baza unei declaraţii unitare a Comitetului de Miniştri - şi în readucerea cimitirului la stadiul iniţial - a adăugat Tilki.
 
 

Etichete Attila TilkiFideszDărmăneştiCsaba Borboly,Valea Uzului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live