Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Podină

21 Mai 2020
Vizualizari: 479
Comentează add

Ungaria a restricționat tranzitul prin două puncte vamale spre România

sergiu-podina

  Foto: Arhiva/ Ioan Suciu.

Autoritățile ungare nu mai permit accesul românilor care se întorc din Occident prin două puncte vamale din județul Satu Mare.
 
Decizia vine după ce ieri Poliția de Frontieră Română anunțase că toți cetățenii români pot trece de astăzi prin mai multe vămi, între care și cele două.
 
Detalii în relatarea corespondentului nostru Sergiu Podină.
 
Reporter: În ciuda înțelegerii dintre miniștrii de interne ai Ungariei și României, în această după-amiază Ungaria a restricționat din nou tranzitul persoanelor în punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni, din județul Satu Mare.
 
În Vama Petea aproximativ 50 de persoane, care după ce au fost ținute trei ore pe partea maghiară, au fost lăsate totuşi să treacă în România.
 
Majoritatea dintre ei vin din Germania și traversează punctul de trecere pe jos, cu bagajele după ei. Tot de la oameni am aflat că autoritățile maghiare au vrut să-i și amendeze.
 
Potrivit informațiilor primite din partea Oanei Totoran, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Satu Mare, prin vămile Petea și Urziceni le este permisă trecerea doar transportatorilor de marfă, navetiștilor, elevilor, studenților și cazurilor medicale urgente. În rest nu se permite intrarea/ieșirea din Ungaria, decizia fiind strict a autorităților maghiare.
 
(PH)

Etichete Ungariafrontierapuncte vamale(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live