Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iulie 2018
Vizualizari: 713
Comentează add

Mai multe lanţuri de mari magazine din ţară le cer clienţilor să returneze fructele şi legumele congelate, pe fondul alertei europene privind contaminarea cu bacteria Listeria..

Unele magazine le cer clienţilor să returneze unele produse congelate

radiojurnal

Foto. Arhiva.

Mai multe lanţuri de mari magazine din ţară le cer clienţilor să returneze fructele şi legumele congelate, pe fondul alertei europene privind contaminarea cu bacteria Listeria care a dus deja la moartea a 9 oameni.

Lista supermarketurilor şi a produselor ce ar trebui aduse înapoi în magazine se află pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare la secţiunea retragere produse alimentare. Printre alimentele aflate pe listă se află căpşunile şi vişinele congelate, mazărea, fasolea galbenă şi verde, amestecul mexican şi pentru supă sau ciorbă.

Rechemarea produselor nu înseamnă că acestea sunt contaminate, este doar o măsură de prevenție, precizează magazinele. În acelaşi timp inspectorii ANSVSA fac controale în toată ţara pentru a se asigura că aceste produse sunt retrase de la comercializare cât mai repede. Aşa se întâmplă şi la Brăila de unde relatează corespondenta RRA, Gina Bahor.

Reporter: Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au primit notificare de la Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară doar pentru două tipuri de produse. Este vorba despre fasolea galbenă tăiată, marca Freshona, și spanac preparat cu smântâna, aceeași marcă. Pentru aceste produse s-a confirmat faptul că sunt neconforme și s-a dat dispoziție să fie retrase de la vânzare și distruse, fiind găsită o cantitate totală de 146,25 kilograme. Totodată, s-a mai primit o notificare prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, cu o listă mai lungă de produse congelate care trebuie retrase de la vânzare și reținute. În prezent, inspectorii DSV Brăila fac verificări la agenții economici care trebuie să retragă de la raft produsele respective, dar după cum se știe, mai multe magazine au început din proprie inițiativă să scoată de la vânzare produsele suspecte.

Simptomele infectării cu Listeria sunt asemănătoare gripei, iar dacă bacteria pătrunde în sistemul nervos, se poate ajunge la convulsii şi la pierderea echilibrului.


Etichete magazinefructelegumecongelatelisteriabacterie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live