Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

15 Martie 2012
Vizualizari: 1436
Comentează add

Proteina vegetală, cea animală sau glutenul, toate conţinute de mezeluri, sunt printre compuşii uneori greu toleraţi de organism, care sunt asociaţi cu multe probleme medicale.

Unele alimente conţin compuşi "greu toleraţi de organism"

adriana-turea

Foto: Foto: Arhivă

În jur de 800 de români şi-au testat în ultimul an în mod ştiinţific reacţia la anumite substanţe conţinute de alimente.

Marea lor majoritate şi-au confirmat suspiciunea de intoleranţă, asociată însă cu alte probleme medicale.

Deşi testarea nu este accesibilă oricui, preţul ajungând la câteva sute de euro, este importantă depistarea acestui gen de sensibilitate, pentru că se poate ajunge la diferite complicaţii.

Atunci când mucoasa intestinală intră în contact prelungit şi repetat cu un produs la care avem intoleranţă alimentară, se poate ajunge la colon iritabil.

Proteina vegetală, cea animală sau glutenul, toate conţinute de mezeluri, sunt printre compuşii uneori greu toleraţi de organism.

Medicii nutriţionişti atrag atenţia asupra afecţiunilor cauzate de intoleranţă

Medicul nutriţionist Ionuţ Ştefan susţine că organismul are o reacţie de respingere la proteinele conţinute în alimentul la care avem intoleranţă şi în acelaşi timp organismul nu îl digeră corespunzător.

"Probleme digestive, cam acestea sunt în proporţia cea mai mare la persoanele cu intoleranţă alimentară şi sunt diverse simptome, pornind de la durere de stomac, care poate să apară după ce am consumat un aliment la care avem intoleranţă alimentară, balonarea este probabil simptomul cel mai frecvent în cazul intoleranţei alimentare, tulburările de tranzit, fie că sunt constipaţie, fie că e vorba de diaree.

După aceea sigur că pot apărea erupţii cutanate şi în cazul intoleranţei alimentare, dar nu imediat după ce am consumat alimentul respectiv, deci îl consumăm dimineaţa şi pe seară ne trezim că avem o erupţie cutanată şi nu ne dăm seama ce s-a întâmplat.

De asemenea, afecţiuni articulare, care sunt frecvente la cei cu intoleranţă alimentară şi care nu sunt explicate de fel de fel de teste serologice reumatologice.

Afecţiuni respiratorii, de asemenea, bronşita asmatiformă este legată într-o proporţie foarte mare de intoleranţa alimentară şi simptomatologia se exacerbează în momentul consumării de alimente la care avem probleme", a declarat medicul nutriţionist Ionuţ Ştefan.


Etichete alimentemezeluriproteineprobleme digestiveerupţii cutanateafecţiuni articulare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live