Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

13 Iulie 2021
Vizualizari: 281
Comentează add

Peste 40% își aleg destinația de vacanță în funcție de restricțiile din țara de destinație - relevă rezultatele unui sondaj realizat de BestJobs.

Unde pleacă românii în concediu

iulian-olescu

FOTO: pixabay.com

Odată cu relaxarea măsurilor anti-COVID la noi și în lume tot mai mulți angajați își fac planuri de călătorie pentru concediul din acest an.

Peste 40% dintre aceștia își aleg destinația de vacanță în funcție de restricțiile din țara de destinație - relevă rezultatele unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs.

Iar o parte importantă dintre cei care vor să plece în străinătate spun că s-au vaccinat doar pentru a putea să ajungă la destinația dorită.

Jumătate dintre românii care au participat la sondaj precizează că nu mai au nicio grijă referitoare la eventualele riscuri la care se expun în concediu.

Pe de altă parte, 28% se tem că oamenii s-au relaxat prea mult şi nu mai respectă măsurile de igienă şi distanţare socială, iar 19% sunt îngrijoraţi de perspectiva unui alt val de epidemie şi, implicit, de impunerea unor noi restricții, care le-ar putea da peste cap planurile de vacanță.

Sondajul BestJobs relevă că până în prezent 54% dintre angajații români și-au făcut deja planuri concrete de concediu, în timp ce 15 procente declară că nu își vor lua vacanță în această vară.

Dintre cei care au de gând să se bucure de zile libere, 42% preferă să și le petreacă în țară, 18 procente au de gând să își împartă concediul între vizitarea țării și destinații externe, iar 12% își plănuiesc concediul de odihnă exclusiv în străinătate.

34% dintre respondenți spun că au de gând să cheltuiască mai mult decât anul trecut, în timp ce 22% nu vor avea cheltuieli din cauza lipsei planurilor, iar 16 procente vor să aloce sume mai mici decât în 2020.


Etichete studiuvacanţălitoralrestrictiiconcediuromaniacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live