Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

27 Iulie 2015
Vizualizari: 2043
Comentează add

Reporterii Radio România Actualități vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.

Unde mergem în vacanță: Murighiol

irinel-calin-tulcea

Foto: Irinel Călin.

De luni până vineri, în programul "OBIECTIV ROMÂNIA" şi sâmbăta în emisiunea "CA PE ROATE", după ştirile orei 17:00, reporterii RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute. 

Astăzi vă invităm la Murighiol - cea mai accesibilă poartă de acces în Delta Dunării, deoarece aici se poate ajunge cu maşina. Comuna este situată la 35 de kilometri de Tulcea, pe DJ 222C, un drum judeţean reabilitat în urmă cu patru ani.

Foarte multe pensiuni, atât în localitatea reşedinţă de comună cât şi în satele Dunăvăţul de Jos şi Dunăvăţul de Sus, oferă turiştilor aproape o mie de locuri de cazare, pentru orice tip de buzunare. De la un resort de patru stele şi până la pensiuni de 3, 4 şi 5 margarete, Murighiol poate satisface, din punct de vedere al cazării, orice pretenţie. 

Plimbările pe canalele de legătură ale braţului Sf. Gheorghe pornesc fie din mini-portul de la Murighiol, fie de la debarcaderul din Dunăvăţul de Jos, iar un traseu turistic de 3 ore poate ajunge chiar şi la Pădurea Letea.

Pentru turismul religios, Murighiol este localitatea în care se regăseşte cea mai veche atestare a creştinismului pe teritoriul României, la Mânăstirea Halmyris.

Pentru ornitologi, sărăturile de la Murighiol sunt un adevărat paradis al păsărilor cu unele dintre ele foarte rare şi care se pot vedea doar aici cum ar fi lebăda cântătoare.

Un reportaj de Irinel Călin, la ora 17 şi 8 minute, în emisiunea “Obiectiv România”!


Etichete unde mergem în vacanțămurighiolconcediudelta dunarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live