Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniel Ruse

3 Iulie 2015
Vizualizari: 1939
Comentează add

Reporterii Radio România Actualități vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.

Unde mergem în vacanță: Charlottenburg - satul rotund din Banat

daniel-ruse

Charlottenburg. Foto: wikipedia.org.

De luni până vineri, în programul "OBIECTIV ROMÂNIA" şi sâmbăta în emisiunea "CA PE ROATE", după ştirile orei 17:00, reporterii Radio România Actualităţi vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.

Aţi auzit de satul rotund din Timiş?

Charlottenburg este ascuns între dealuri, într-o zonă ceva mai greu accesibilă, dar plină de farmec.

A fost construit sub forma unui cerc acum mai bine de două secole de coloniştii germani şi este declarat monument istoric.

Ca turist, vei fi încântat să vezi casele aşezate precum cavalerii în jurul unei mese şi să asculţi poveştile spuse de singurul neamţ care mai traieşte aici.

Poţi vizita şi un muzeu cinegetic, o biserică în care alterneaza slujbele mai multor confesiuni care trăiesc aici, plus obiective turistice pe care le întâlneşti pe drumul de 35 de km de la Timişoara spre satul circular.

Pentru infomaţii, fotografii şi reportaje audio, accesaţi platforma noastră on-line www.miscareadesanatate.ro, secţiunile "Drumeţii" şi "România Pedalează". 


Etichete Unde mergem in vacantaCharlottenburgBanatTimişsatul în formă de cercmonument istoricturism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live