Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

3 August 2015
Vizualizari: 1223
Comentează add

Reporterii Radio România Actualități vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.

Unde mergem în vacanță: Cacica

mihaela-buculei-suceava

Galeria turistică a salinei. Foto: Iustin Buculei.

De luni până vineri, în programul "OBIECTIV ROMÂNIA" şi sâmbăta în emisiunea "CA PE ROATE", după ştirile orei 17:00, reporterii RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.

Localitate suceveană Cacica reprezintă un punct de atracţie pentru toţi turiştii care ajung în zonă, nu doar pentru credincioşii catolici, care vin anual în număr mare în pelerinaj pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, la Sanctuarul Marian, care în anul 2000 a fost ridicat la rangul de Basilca Minor de Papa Ioan Paul al II-lea.

Punctele de atracţie sunt aşadar, Sanctuarul Marian, Salina, care este una dintre cele mai spectaculoase din România, cu galeriile vechi de sute de ani, săpate manual de minerii polonezi ajunşi aici, capela ortodoxă şi cea catolică, Lacul Sărat, unic în ţară, sala de dans, terenul de sport dar şi piscinele cu apă sărată.

La 29 metri în adâncuri, Capela Sf. Varvara. Foto: Iustin Buculei.

În piscinele acoperite sau ştrandurile de la Cacica nu vin doar oamenii cu probleme de sănătate, ci şi cei care doresc să se relaxeze, apa sărată oferind condiţii ideale în acest sens.

Tot aici există şi o bază de tratament, unde se pot trata diverse afecţiuni.

În ultima perioadă localitatea s-a dezvoltat mult din punct de vedere turistic iar numărul structurilor de cazare a crescut.

Un reportaj de Mihaela Buculei, la ora 17 şi 8 minute, în emisiunea “Obiectiv România”! 


Etichete Unde mergem în vacanţăturismCacicasalinăpelerinajtratament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live