Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniel Ruse

29 Iunie 2015
Vizualizari: 4695
Comentează add

Reporterii Radio România Actualități vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.

Unde mergem în vacanță: Băile Sarcău

daniel-ruse

 

De luni până vineri, în programul "OBIECTIV ROMÂNIA" şi sâmbăta în emisiunea "CA PE ROATE", după ştirile orei 17:00, reporterii RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute. 
 
Ați auzit de Băile Sarcău? Probabil că nu (încă), fiind una dintre cele mai “tinere” staţiuni din Bihor. Totul a început în anii `70, când un studiu geologic pentru depistarea unor noi rezerve de hidrocarburi a scos la iveală prezenţa apei termale. Din păcate, statul român nu a finalizat lucrările la bazele de agrement şi tratament, investiţiile fiind făcute abia după 2000. 
 
Acum, turiştii vin aici din toate colţurile ţării, dar şi din Austria, Ungaria sau Republica Moldova, pentru a  putea profita de apa termală de la Sarcău. Aceasta are o culoare maronie, datorită prezenţei fierului. Este sărată şi conţine 15 minerale, de aceea este bună nu numai pentru scăldat, ci şi în tratarea afecţiunilor reumatismale de tip degenerativ şi inflamator. 
 
Staţiunea Băile Sarcău este situată în nord-vestul Bihorului, la 36 de km. de Oradea, pe drumul spre Satu Mare.  
 

Pentru infomaţii, fotografii şi reportaje audio, accesaţi platforma noastră on-line www.miscareadesanatate.ro, secţiunile "Drumeţii" şi "România Pedalează". 


Etichete Unde mergem în vacanțăBăile SarcăuAustriaUngaria sau Republica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live