Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

24 Decembrie 2009
Vizualizari: 2700
Comentează add

În fiecare an, Comandamentul Nord American al Apărării se ocupă cu localizarea lui Moş Crăciun.

Unde este Moş Crăciun? Unde este Moş Crăciun? - Conține video

paul-poterasi

Foto: Mediafax

Timp de peste 50 de ani, Comandamentul Nord American al Apărării (NORAD) a recurs la întregul său arsenal: radare, sateliţi, camere de filmat de înaltă rezoluţie şi avioane de vânătoare pentru a-l localiza pe Moş Crăciun.

În mod normal, NORAD este organizaţia militară SUA-Canada care urmareşte constant, clipă de clipă , posibilele ameninţări de securitate de pe apa şi din aer.

În anul 1955, pe 24 decembrie, un ofiţer de serviciu de la cartierul general al NORAD din Colorado Springs a fost sunat, tocmai pe un „telefon roşu”, unde nu ar fi trebuit să sosească decât veşti privind ameninţarea spaţiului aerian al SUA şi Canadei din partea URSS.

În loc de aşa ceva, la capătul firului se afla un copil care voia să vorbească cu Moş Crăciun. Din eroare, un ziar local publicase drept „număr al lui Moş Crăciun” exact numărul la care NORAD trebuia să primească alerte de primul grad.

Ofiţerul care a primit aceste apeluri a avut ideea de a le cere subordonaţilor să îl urmărească pe radar pe Moş Crăciun încă din momentul în care acesta îşi părăseşte locuinţa situată la Polul Nord. Această întâmplare a devenit apoi o tradiţie.

Cei mici pot vedea unde este Moş Crăciun pe site-ul noradsanta.org, care a avut în anul 2006 aproximativ 941 de milioane de vizitatori, în zilele de 24 şi 25 decembrie.

Video: Călătoria lui Moş Crăciun (sursă www.123video.nl).


Etichete Moş CrăciunNORADlocalizareSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live