Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

4 Decembrie 2015
Vizualizari: 1278
Comentează add

Contractul pentru construcția primilor 3 kilometri ai autostrăzii A 3 București-Ploiești poate fi semnat.

Undă verde pentru construcția primilor 3 kilometri ai Autostrazii A 3

alex-lancuzov

Foto: wikipedia.org.

Contractul pentru construcția primilor 3 kilometri ai autostrăzii A 3 București –Ploiești poate fi semnat în orice moment cu asocierea câștigătoare Euroconstruct (România) - Aktor (Grecia).

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins contestația unei asocieri cu lider din Italia iar la Curtea de Apel București nu a fost depusă o plângere împotriva hotărârii CNSC care a menținut  decizia inițială a Companiei de Autostrăzi și Drumuri.

Tronsonul de autostradă (urbană) care pornește din șoseaua Petricani și se continuă cu următorul segment de 4 kilometri spre centura Capitalei deja finalizat ar urma să fie construit în 18 luni și va costa aprox. 28 milioane euro cu aproape 10 milioane de euro mai puțin față de suma de la care CNADNR a început licitația.

Valoarea relativ mare a contractului aproape 9 milioane de euro /km. se explică prin cele două pasaje supraterane - peste strada Popasului din sect. 2 respectiv peste linia de cale ferată București - Constanța, a celor 2 noduri rutiere (Petricani și Gherghiței) dar și a lățimii carosabilului cu trei benzi pe sens.

În vara anului trecut CNADNR a reziliat contractul semnat cu constructorul Pizzarotti (Italia) pentru realizarea tronsonului de Autostradă dintre București și centura Capitalei iar proiectarea și execuția segmentului de 3 km. au fost scoase la licitație în luna mai.

În privința contractului pentru construcția pasajului de la Domnești de pe centura Capitalei, CNADNR așteaptă rezultatul contestațiilor.


Etichete construcția primilor 3 kilometri ai Autostrazii A 3CNADNRșoseaua Petricaniștiri București

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live