Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Liviu Zamora

31 Iulie 2012
Vizualizari: 4940
Comentează add

Ritmul face muzica, aceasta ar fi un fapt pe care Alexandru Anastasiu l-a intuit de copil de când a început să studieze pianul.

Unda Jazz-istică a vibrafonului Unda Jazz-istică a vibrafonului - Conține audio

liviu-zamora

 

Ritmul face muzica, aceasta ar fi un fapt pe care Alexandru Anastasiu l-a intuit de copil de când a început să studieze pianul.

De fapt a mers mai departe şi a înlocuit clapele pianului cu instrumentele de percuţie pe care a început să le studieze cu pasiune.

Aşa a descoperit paleta infinită de culori muzicale a vibrafonului şi a marimbei ajungând să devină un virtuoz al acestor instrumente.
 
Ca şi percutionist a cântat în multe orchestre simfonice, grupuri de cameră alături de mari nume ale genului simfonic.
 
A fost angajat al Orchestrei Filarmonice Giurgiu, Operei Naţionale Bucureşti şi colaborator al Orchestrei de Cameră Radio, acum fiind membru al Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti, ansamblu în cadrul căruia a participat la trei ediţii ale Festivalului Internaţional George Enescu.
 
Alexandru Anastasiu a fost angajat al Universităţii de Muzică din Bucureşti, ca profesor asistent al clasei de percuţie, fapt care i-a permis să dăruiască din experienţă şi gândirea sa muzicală.
 
Dar pasiunea de jazz l-a împins către abordarea, în duet cu Lucian Maxim, într-un turneu naţional a unui inedit duet muzical vibrafon ''percuţie.''
 
A scos şi un disc ce se numeşte ''Vibraphone Concertos'' şi cuprinde compoziţii de Ney Resauro, Emmanuel Sejourne, Etienne Perruchon cât şi lucrări proprii.
 
Despre activitatea sa şi abordarea jazz-istică pe care o dă vibrafonului în interviul următor cu Alexandru Anastasiu:

Etichete

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live