Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Februarie 2015
Vizualizari: 1210
Comentează add

Călin Popescu Tăriceanu consideră că un vot pozitiv în cazul imunităţii senatorului Varujan Vosganian ar fi permis cenzurarea de către procurori a oricărei decizii politice.

Un vot pozitiv în cazul Vosganian, "un precedent periculos"

radiojurnal

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Foto: wikipedia.org.

Preşedintele Senatului se declară nemulţumit de reacţiile pe care le-a produs votul în plen prin care s-a respins solicitarea de începere a urmăririi penale în cazul senatorului Varujan Vosganian.

Într-un comunicat dat azi publicităţii, Călin Popescu Tăriceanu consideră că criticile formulate inclusiv de preşedintele şi de procurorul general al României pun sub semnul întrebării capacitatea Senatului de a discerne într-o problemă extrem de serioasă şi gravă.

El mai spune că dosarul pentru care s-a cerut votul nu se referă la presupuse fapte de corupţie ale unui senator, ci pune în discuţie o decizie politică a unui ministru în funcţie.

Călin Popescu Tăriceanu crede că un eventual vot pozitiv ar fi creat un precendent periculos, care ar fi permis ca pe viitor, orice decizie a oricărei autorităţi publice să poată fi cenzurată de procurori. 

Senatorii au respins joi, cu 56 de voturi "pentru" şi 71 împotrivă, cererea de încuviinţare a începerii urmăririi penale a senatorului Varujan Vosganian, acuzat în dosarul Romgaz.


Etichete Călin Popescu TăriceanuVarujan VosganianvotimunitateprocuroriarestareanchetareSenatcenzurăpolitică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live