Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Aprilie 2015
Vizualizari: 790
Comentează add

Instanţa Supremă se va pronunţa pe 6 mai în dosarul referendumului pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu în care Liviu Dragnea este acuzat de DNA de fraudă.

Un verdict în dosarul referendumului va fi pronunţat pe 6 mai

radiojurnal

Ministrul dezvoltării, Liviu Dragnea. Foto: Arhivă.

Dosarul privind organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui în 2012 a ajuns la final.

Procurorii au cerut condamnarea lui Liviu Dragnea la o pedeapsă cu executare, iar instanţa urmează să se pronunţe pe 6 mai.

La ieşirea din sala de judecată, ministrul dezvoltării, Liviu Dragnea, a declarat că acuzaţiile ce i se aduc pornesc de la premise greşite, care ar putea avea consecinţe periculoase pentru democraţie.

"Nu va mai avea nimeni curaj să organizeze campanii electorale în România, partidele nu vor mai îndrăzni să-şi îndemne alegătorii să vină la vot. Unii cetăţeni ar putea înţelege că dreptul la vot este o infracţiune şi, ca atare, nu vor mai veni să voteze.

"Prezenţa la vot este un folos pentru democraţie, este un folos pentru suveranitatea acestui stat, nu este un folos pentru partid şi cred că am adus suficiente argumente, suficiente probe care vin în sprijinul afirmaţiilor mele pentru a fi achitat", a spus Liviu Dragnea.

Ministrul dezvoltării este acuzat de DNA că ar fi uzat de influenţa şi autoritatea sa în PSD pentru a mobiliza oamenii să participe la referendumul din 2012.

Decizia din 6 mai a Instanţei Supreme nu va fi definitivă. 


Etichete DNAInstanţa SupremăLiviu Dragneadosarul referendumuluisuspendarea lui Traian Băsescucampanie electoralăprezenţă la vot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live