Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Iunie 2020
Vizualizari: 243
Comentează add

Nu a fost încă aprobat niciun vaccin pentru utilizarea comercială largă împotriva noului coronavirus.

Un vaccin experimental anti-COVID-19 a fost aprobat de China pentru armată

sergiu-stet

   Foto: Arhivă.

Un vaccin experimental împotriva coronavirusului a fost aprobat pentru utilizarea armatei chineze. Vaccinul Ad5-nCoV este unul din cele 150 dezvoltate în întreaga lume pentru a vedea dacă imunizarea poate proteja oamenii de virus, învățând organismul să recunoască și să combată boala.

BBC transmite că vaccinul, dezvoltat de Can Sino Biologics și Institutul de Biotehnologie din Beijing al Academiei de Științe Medicale Militare, a fost primul care a intrat într-un studiu clinic cu voluntari umani. Studiul respectiv, care a implicat 108 adulți, a descoperit că vaccinul era sigur și părea să genereze un răspuns al sistemului imunitar al organismului, a raportat jurnalul medical Lancet la sfârșitul lunii mai.

Nu este clar dacă acest lucru înseamnă că persoanele care primesc vaccinul vor avea imunitate împotriva coronavirusului. Administrarea acestuia personalului militar ar putea ajuta oamenii de știință să răspundă la întrebări. Nu a fost încă aprobat niciun vaccin pentru utilizarea comercială largă împotriva coronavirusului. 


Etichete vaccinChinaarmatăexperimentalcoronavirusAd5-nCoV

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live