Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ştefan Daraban, Iaşi

21 August 2014
Vizualizari: 1726
Comentează add

Investiţia face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 56 de milioane de euro, care înglobează realizarea a încă 600 m de pistă.

Un tronson al aeroportului Iaşi, inaugurat cu un an mai repede

stefan-daraban-iasi

Pista Aeroportului Internaţional din Iaşi. Foto: captură youtube.com.

La Iaşi s-au încheiat cu puţin timp în urmă festivităţile prilejuite de inaugurarea cu un an mai devreme a primului tronson de 1.800 m din noua pistă flexibilă a Aeroportului Internaţional.

Investiţia face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 56 de milioane de euro, care înglobează realizarea a încă 600 m de pistă, extinderea platformei de parcare a aeronavelor şi construcţia unui nou terminal de pasageri, de trei ori mai mare decât cel existent.

Evenimentul a fost marcat de prezenţa a numeroşi invitaţi, oficialităţi locale şi judeţene, parlamentari, reprezentanţi ai mediului de afaceri, alături de un numeros public.

A fost de faţă şi ministrul transporturilor, Ioan Rus, care a subliniat faptul că modernizarea aeroportului din Iaşi este unul dintre puţinele proiecte în care au colaborat toţi factorii responsabili, inclusiv forţele politice.

"Noi nu putem lega România de UE nici cu lanţuri, nici în alt fel decât cu infrastructură aeriană, feroviară, rutieră, navală, cu schimburi culturale, cu schimburi ştiinţifice, cu schimburi politice.

"Ieşenii au înţeles în legătură cu acest proiect că pe noi mamele noastre nu ne-au făcut nici liberali, nici pesedişti, nici pedelişti, ne-au făcut doar români. Fără patimă politică au susţinut un proiect", spune Ioan Rus.


Etichete Ştiri nord-estaeroportIaşipistăproiectfinanţaretransporturiIoan Rus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live