Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

12 Iulie 2018
Vizualizari: 466
Comentează add

Condamnăriule au fost pronunţate în dosarul tentativei de lovitură de stat de acum 2 ani, după care peste 160 de mii de persoane au fost arestate şi alte 160 de mii concediate.

Un tribunal din Turcia a condamnat la închisoare pe viaţă 72 de persoane

catalin-gombos

 Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Foto: facebook.com/RecepTayyipErdogan

Un tribunal din Turcia a condamnat joi, 12 iulie, la închisoare pe viaţă 72 de persoane pentru rolul lor în ciocnirile care au avut loc pe un pod din Istanbul în timpul tentativei de lovitură de stat de acum doi ani, transmite Reuters.

Inculpaţii au fost acuzaţi că au ucis în mod deliberat civili care răspunseseră apelului lansat de preşedintele Recep Tayyip Erdogan de a se îndrepta către podurile care fuseseră ocupate de armată.

34 de persoane şi-au pierdut, atunci viaţa. Tentativa de lovitură de stat a fost urmată de o amplă campanie de arestări şi concedieri care a vizat aşa-numita reţea a clericului Fethullah Gulen, acuzat că ar fi fost în spatele puciştilor.

Peste 160 de mii de persoane au fost arestate şi alte 160 de mii concediate, iar campania a vizat, printre altele, armata, poliţia, administraţia publică, sistemul judiciar şi învăţământul. 


Etichete Fethullah GulenTurciaRecep Tayyip Erdoganjustiţieautocraţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live