Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

25 Ianuarie 2018
Vizualizari: 734
Comentează add

UPDATE: Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, spune că până la acest moment nu există informaţii că printre victimele accidentului feroviar ar fi şi cetăţeni români.

Un tren a deraiat în apropiere de Milano

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Arhiva

UPDATE: Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, spune că până la acest moment nu există informaţii că printre victimele accidentului feroviar produs la Milano ar fi şi cetăţeni români.

UPDATE: Trei femei şi-au pierdut viaţa în accidentul de tren de lângă Milano, iar alte 5 persoane au fost rănite grav, potrivit celui mai recent bilanţ publicat de autorităţi.

- - - - - - - - - - - - -

În Italia, cel puţin 2 persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost rănite grav, în această dimineaţă, în urma deraierii unui tren personal în apropiere de Milano.

Potrivit primelor informaţii, trenul personal 10.452, pe ruta Cremona-Milano-Porta Garibaldi ar fi deraiat în jurul orei locale 6:57, între localităţile Segrate şi Pioltello, nu departe de destinaţia finală.

Echipele de intervenţie încearcă şi la această oră să scoată din vagoanele distruse de impact ultimii cinci pasageri.

Bilanţul victimelor este de 2 morţi, 10 persoane grav rănite şi alte aproximativ 100 cu mici leziuni.

Din cauza acestui incident, traficul feroviar între Milano şi Brescia este total închis.

La primele ore ale dimineţii, în general trenurile personale, care au ca destinaţie marile oraşe ca Milano, Torino sau Roma sunt arhipline, pasagerii călătorin zi de zi chiar şi în picioare, pe distanţe de peste 50 de kilometri. 

Consulatul General al României la Milano a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului de tren din această dimineaţă.

Până în prezent nu au fost primite solicitări de asistenţă cu privire la acest accident.

Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

 


Etichete trenderaiereMilanoItalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live