Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

19 Iulie 2017
Vizualizari: 1260
Comentează add

Un transportor amfibiu blindat, aparţinând Forţelor Terestre Române, s-a scufundat în Dunăre.

Un transportor amfibiu blindat s-a scufundat în Dunăre

radu-dobritoiu

Foto: MApN.

Un transportor amfibiu blindat, aparţinând Forţelor Terestre Române, s-a scufundat în Dunăre, în dreptul localităţii Borduşani, în  judeţul Ialomiţa, transmite redactorul RRA Radu Dobriţoiu, care citează surse din Ministerul Apărării Naţionale.

Nu s-au înregistrat victime. Incidentul s-a petrecut în timpul pregătirilor pentru exerciţiul multinaţional Saber Guardian.

UPDATE comunicat MApN după ştirea RRA de la ora 13:

 În cadrul secvenţelor de instruire ale exerciţiului “ARGEDAVA SABER 17”, desfăşurat pe malul drept al braţului Borcea, în zona localităţii Borduşani, în data de 15 iulie, pe timpul exersării procedurilor de traversare a cursului de apă, echipajul unui transportor amfibiu blindat TAB-77 a raportat infiltrarea apei în interiorul transportorului.

Evenimentul face parte din gama de situații tactice luate în calcul de planificatorii exercițiului. Echipajul transportorului și forțele de sprijin special destinate pentru această situație au pus în aplicare procedurile de salvare și evacuare a personalului, care au funcționat conform standardelor și baremelor stabilite. Niciun militar nu a fost rănit pe timpul acestor operațiuni.

Evacuarea transportorului amfibiu blindat TAB-77 nu a fost posibilă pe loc, cu echipamentele standard din dotarea unității, ca urmare a caracteristicilor cursului de apă din zona respectivă. Operațiunea de scoatere a mijlocului tactic scufundat va fi realizată ulterior, cu ajutorul unor utilaje furnizate de un operator specializat civil, în cooperare cu structuri din M.Ap.N.

În tot acest timp, navigația pe brațul Borcea s-a desfăşurat în siguranţă, locul de scufundare fiind balizat conform procedurilor, iar căpitania portului Fetești a fost informată.


Etichete transportor amfibiu blindatForţele Terestre RomâneSaber Guardian,TAB scufundat DunareTAB scufundat Saber Guardian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live