Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

18 Aprilie 2012
Vizualizari: 1007
Comentează add

Un comandant taliban s-a predat pentru a primi recompensa de 100 de dolari promisă pentru capturarea lui. El este suspectat că ar fi planificat cel puţin două atacuri împotriva forţelor de securitate afgane.

Un taliban s-a predat pentru recompensa pusă pe capul său

beatrice-braileanu

Militari în Afganistan. Foto: Reuters

Mohammad Ashan, un comandant taliban de rang intermediar din provincia afgană Paktika, a mers la un punct de control al poliţiei cu un afiş de căutare pe care apărea figura sa şi a cerut recompensa de 100 de dolari promisă pentru capturarea lui, relatează Washington Post, în ediţia electronică.

El a fost arestat pe loc de oficialii afgani care au fost uimiţi de motivul care l-a determinat pe acesta să se predea.

Mohammad Ashan este suspectat că ar fi planificat cel puţin două atacuri împotriva forţelor de securitate afgane, motiv ce i-a determinat pe oficiali să amplaseze în districtul Sar Howza sute de afişe de tipul "Dat în urmărire" cu numele său şi semnalmentele.

Militarii americani au fost sceptici în ceea ce priveşte adevărata sa identitate când acesta a venit să pretindă recompensa.

"L-am întrebat: Acesta eşti tu? Mohammad Ashan a răspuns cu un entuziasm incredibil: Da, da, eu sunt! Pot să primesc recompensa acum?", povesteşte militarul Matthew Baker.

Însă, în urma măsurătorilor biometrice, s-a confirmat că bărbatul aflat în custodia afgană era insurgentul pe care îl căutau.

Afişele de căutare sunt deseori distribuite de forţele NATO, dar rareori au un impact aşa de direct asupra capturării unui insurgent.

Oficialii susţin că această arestare neobişnuită a lui Ashan poate sugera situaţia în care se află insurgenţii, respectiv disperarea acestora, lipsa de resurse şi sfidarea faţă de lege şi ordine.


Etichete Mohammad Ashanrecompensăarestcomandant taliban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live