Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

14 Iunie 2021
Vizualizari: 269
Comentează add

Un sfert din populația Spaniei s-a vaccinat complet împotriva COVID-19.

Un sfert din populația Spaniei s-a vaccinat complet împotriva COVID-19

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Vaccinare în sala polivalentă WiZink Center din Madrid. Arhivă foto: Annamaria Damian.

Un sfert din populația Spaniei s-a vaccinat complet împotriva noului coronavirus, iar astăzi regiunile din regat vor primi peste 1,3 milioane de doze pentru a continua imunizarea.

Peste 95% dintre persoanele de peste 70 de ani sunt vaccinate complet.

Spania va avea în curând jumătate din populație vaccinată cu cel puțin o doză de ser anti COVID, iar campania avansează cu pași repezi. Ministrul sănătății, Carolina Darias, a anunțat că în fiecare zi se atinge noi recorduri de imunizare. 

Carolina Darias: În fiecare zi atingem noi recorduri. Sâmbătă au fost vaccinate într-o singură zi 654.232 de persoane, datorită sistemului de sănătate și profesioniștilor pe care îi avem. Obiectivul este să vaccinăm, să vaccinăm, să vaccinăm pentru a depăși această pandemie. Continuăm să avansăm, îndeplinind obiectivele.

În a doua jumătate a lunii iunie, 15 milioane de persoane din totalul populației de peste 47 de milioane, vor fi imunizate complet. Populația cu vârsta între 70 și 79 de ani este imunizată în proporție de 95%, iar regiunea Madrid autoritățile au decis să vaccineze mai devreme cu a doua doză persoanele din grupa peste 60 de ani pentru a evita contaminările cu varianta indiană a coronavirusului.


Etichete (ii)vaccinarespania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live