Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

26 Martie 2015
Vizualizari: 816
Comentează add

Hamas şi alte grupări palestiniene "au comis crime de razboi în timpul conflictului, inclusiv prin atacuri la întâmplare asupra teritoriului israelian", se arată în raport.

Un raport Amnesty International acuză Hamas de crime de război

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă.

Amnesty International a publicat un nou raport cu privire la războiul de 50 de zile din vara trecută din zona Gaza.

Hamas şi alte grupări palestiniene au comis crime de razboi în timpul conflictului, inclusiv prin atacuri la întâmplare asupra teritoriului israelian.

Potrivit raportului Amnesty International, aripa militară a Hamas a lansat orbeşte mii de rachete şi obuze asupra teritoriului israelian, fără o ţintă specifică, ceea ce reprezintă o violare a dreptului internaţional.

13 palestinieni au fost ucişi când un proiectil lansat chiar de palestinieni din Gaza a căzut într-o tabără de refugiaţi din zona controlată de Hamas.

Un expert în muniţii independent a examinat probele pentru Amnesty International şi a constatat că este vorba de o rachetă palestiniană.

Raportul se referă şi la depozitarea muniţiei de către palestinieni în clădiri civile şi în şcoli care funcţionează sub egida ONU, inclusiv lansarea atacurilor de către palestinieni din mijlocul populaţiei civile. Impactul devastator al rispostelor israeliene la atacurile palestinienilor nu poate justifica în niciun fel modul de operare al palestinienilor.

Anterior, Amnesty International a acuzat lovituri israeliene în zone rezidenţiale, cu toate că populaţia civilă a fost avertizată de către armată pe toate căile să se îndepărteze de locurile din care palestinienii lansează atacuri.


Etichete raportAmnesty Internationalrazboizona GazaIsraelHamasONUpopulatierefugiatitabara palestiniana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live