Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

9 Aprilie 2012
Vizualizari: 911
Comentează add

Autorităţile elene au găsit o soluţie neobişnuită de a aduce bani la buget, şi anume închirierea poliţiştilor cu 30 de euro pe oră de către oricine are mijloacele necesare.

Un poliţist grec poate fi închiriat cu doar 30 de euro

beatrice-braileanu

Foto: Reuters

Ministerul pentru Protecţia Cetăţeanului a confirmat duminică într-un comunicat adoptarea, la sfârşitul lui martie, a unei decizii ministeriale care prevede posibilitatea închirierii serviciilor poliţiei elene, relatează AFP.

Forţele de ordine închiriate vor fi plătite cu circa 30 de euro pe oră de oricine doreşte acest lucru, inovaţia fiind menită să aducă bani la buget.

Reforma, care a fost adoptată în secret, are scopul de a "amortiza costul de folosire a materialului şi a infrastructurii poliţiei şi de a le moderniza", se arată în comunicatul ministerului.

Decizia a fost dezvăluită de săptămânalul Proto Thema, fiind o surpriză inclusiv pentru ministrul numit recent, Michalis Chryssohoidis.

El a declarat că este nemulţumit de faptul că nu a fost informat la timp, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Factura va varia între 30 de euro pe oră pentru un poliţist sau 40 de euro pentru o maşină de patrulă şi 1.500 de euro pentru un elicopter.

Potrivit ministerului, această închiriere va viza doar „cazuri excepţionale" şi nu va fi aprobată decât dacă nu va reduce capacităţile operaţionale ale corpului de poliţie.

Printre serviciile oferite se numără "escortă pentru transportul de materiale periculoase sau opere de artă" sau "însoţirea persoanelor".

Serviciile de acest tip erau „oferite gratuit" de mai mulţi ani, subliniază ministerul, acuzat în ultimii ani de favoritisme faţă de elita politică şi economică a ţării.


Etichete Greciapoliţiştiînchirieriforţe de ordine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live