Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

18 Septembrie 2011
Vizualizari: 1109
Comentează add

Partidul de opoziţie pro-rus Centrul Armoniei s-a clasat pe primul loc în urma alegerilor legislative anticipate din Letonia cu aproape 29% din voturi, insuficiente însă pentru a forma un guvern.

Un partid pro-rus câştigă alegerile anticipate din Letonia

bogdan-mihai

Preşedintele Letoniei, Andris Berzins. Foto: Reuters.

Partidul pro-rus Centrul Armoniei conduce în alegerile parţiale din Letonia după numărarea majorităţii voturilor, fără a obţine însă procentul care să-i permită să guverneze singur, potrivit BBC.

Alegătorii letoni, a căror ţară a ieşit cu succes dintr-o recesiune profundă, au acordat 29% din voturi partidului Centrul Armoniei, care a întrecut astfel Partidul Reformei al fostului preşedinte Valdis Zatlers (21%), cât şi Partidul Unităţii al premierului Valdis Dombrovskis (18%).

Alianţa Naţională (opoziţia naţionalistă) a obţinut 14% din voturi, întrecând Uniunea Verzilor şi a Fermierilor (12%), membră a majorităţii parlamentare actuale.

Niciun alt partid nu a depăşit pragul de 5% necesar pentru intrarea în parlament.

Potrivit analiştilor, Partidul Centrul Armoniei nu va forma uşor un guvern de coaliţie, fiind respins de celelalte formaţiuni politice din cauza legăturilor sale oficiale cu "Rusia Unită", partidul preşedintelui Vladimir Putin.

Un sfert din populaţia Letoniei vorbeşte limba rusă.

În timpul perioadei de ocupare sovietică, încheiată în 1991, Letonia s-a confruntat cu un val masiv de imigranţi proveniţi din alte părţi ale Uniunii, în special din Rusia.


Etichete LetoniaalegeriRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live