Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

2 Iulie 2021
Vizualizari: 306
Comentează add

Un om şi-a pierdut viaţa şi 4 sunt internaţi după explozia de la Petromidia

sorin-cealera-constanta

Foto: capură video ISU.

Un muncitor şi-a pierdut viaţa şi patru au fost internaţi, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari.
 
Unul dintre ei are arsuri pe aproximativ 40 la sută din suprafaţa corpului şi a fost adus la Spitalul Floreasca din Capitală. Aici va ajunge şi un al doilea muncitor, în timp ce ceilalţi primesc în continuare îngrijiri la Spitalul de Urgenţă din Constanţa.
 
Un alt muncitor a suferit arsuri minore şi a refuzat să meargă la doctor. Flăcările la cea mai mare rafinărie din ţară au izbucnit la ora 12:16 şi au fost stinse în urma unei intervenţii dificile a pompierilor.
 
Deflagraţia produsă la instalația de hidrofinare petrol motorină a Rafinăriei Rompetrol a fost urmată de un incendiu puternic. Pompierii de la ISU Dobrogea au ajuns în aproximativ opt minute de la primirea apelului de urgență și au reușit să localizeze incendiul, în mai puțin de o oră pentru ca, la ora 15, incendiul să fie deja lichidat.
 
"Intervenția a fost foarte dificilă pentru că s-a desfășurat cu flacără deschisă. Flacăra se manifesta în aproximativ patru focare, temperatura era foarte ridicată. Deocamdată nu știm, împreună cu reprezentanţii Petromidia vom cerceta și vom vedea care a fost cauza", a declarat general maior Dan Paul Iamandi, inspector general în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
 
Rafinăria a intrat imediat în procedură de oprire controlată.
 
"A fost afară, pe o platformă în care sunt diferite echipamente industriale, pe platformă în momentul respectiv erau cinci persoane. Toate cele cinci au fost rănite. Din nefericire, unul dintre colegi care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. Într-un final am reușit să îl găsim. Din păcate nu s-a mai putut face nimic. Nu e o eroare umană, cu siguranță. A fost o conductă care s-a fisurat. Instalațiile au fost în revizie, anul trecut în luna martie, aprilie, s-au verificat absolut toate echipamentele", a explicat Felix Crudu, directorul general al Rafinăriei Rompetrol.
 
Pentru gestionarea situației au intervenit 120 de pompieri și paramedici din Constanța, dar și din cinci județe limitrofe.
 
Ministrul de Interne, Lucian Bode,  a fost prezent pe platforma Petromidia.
 
"Datorită profesionalismului pompierilor militari şi a pompierilor rafinăriei această tragedie nu s-a transformat într-o catastrofă. Populația, turiștii de pe litoral nu au fost astăzi în pericol. Nu a fost niciun moment pericol", a spus ministrul Lucian Bode.

Etichete Felix CruduPetromidiaNăvodariISU DobrogeaDan Paul IamandiLucian Bode

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live