Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Luni, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Iulie 2017
Vizualizari: 720
Comentează add

Virusul poate afla din telefoanele infectate informaţii importante şi chiar poate realiza plăţi bancare în numele proprietarului telefonului fără ca acesta să-şi dea seama.

Un nou virus atacă telefoanele cu ajutorul mesajelor MMS

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Specialiştii avertizează în legătură cu apariţia unui noi program periculos, care atacă telefoanele cu ajutorul mesajelor de tip MMS (Mesaje Multimedia), informează RADOR.

Virusul intră în agenda telefonului, îşi alege un contact şi îi trimite un mesaj MMS în numele utilizatorului telefonului. Astfel, victima vede că a primit o fotografie, chipurile din partea unui cunoscut, deschide fişierul, moment în care pe telefon se încarcă o aplicaţie cu extensia ".apk".

După intrarea virusului în telefon, programul periculos se extinde asupra altor contacte ale victimei şi poate să afle informaţii privind contul bancar şi chiar să transfere bani către cei care se află în spatele atacului.

De asemenea, virusul preia controlul asupra mesajelor SMS şi astfel victima nu află că din contul său se transferă bani, chiar dacă utilizatorul are activată funcţia de notificare prin SMS a operaţiunilor sale bancare.


Etichete .apkvirusbaniviramente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live