Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

13 Iulie 2019
Vizualizari: 566
Comentează add

Armata israeliană încearcă să împiedice un nou val de violenţe la frontiera cu Fâşia Gaza.

Un nou val de violenţe la frontiera cu Fâşia Gaza

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Armata israeliană încearcă să reducă tensiunile şi să împiedice un nou val de violenţe după moartea unui membru Hamas împuşcat din eroare la frontiera dintre Gaza şi Israel. Aripa militară a organizaţiei Hamas avertizează într-un comunicat că vor fi consecinţe în urma acestui incident. 

Armata a reamplasat baterii antirachetă Iron Dome în sudul Israelului, pregătindu-se pentru o nouă escaladare în zona Gaza. Măsura intervine după moartea unui membru din aripa militară a organizației Hamas, într-un incident pe care armata l-a calificat "o neînțelegere". Palestinianul a fost împușcat în timp ce se apropia de gardul de frontieră în nordul Fâșiei Gaza.

Hamas amenință că vor fi consecințe. Purtătorul de cuvânt al armatei a declarat că 6.000 de palestinieni s-au manifestat violent în câteva puncte de-a lungul frontierei. Unii au încercat să forțeze bariera și să se infiltreze în Israel. Soldații au fost atacați cu încărcături explozive și s-au utilizat mijloace pentru dispersare.

Potrivit unor surse medicale din enclava palestiniană controlată de Hamas, 40 de persoane au avut nevoie de asistență medicală. O mașină blindată a armatei a fost atinsă de o sticlă incendiară.

În ultimele două zile au fost câteva atacuri cu rachete lansate din Fâșia Gaza spre sudul Israelului.


Etichete val de violenţeFâşia Gaza

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live