Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Noiembrie 2021
Vizualizari: 759
Comentează add

Aproape 53.000 de cazuri noi sunt în Germania, 25.000 de cazuri noi sunt într-o singură zi în Polonia, 20.000 în Franţa, 14.000 în Austria, 10.000 în Ungaria.

Un nou val de COVID-19 afectează în special ţări din vestul Europei

radiojurnal

      Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:SARS-CoV-2_without_background.png

Un nou val de COVID-19 afectează în special ţări din vestul Europei. Acolo unde rata de vaccinare este mare, numărul deceselor este mult mai mic. Nicoleta Stoian are mai multe detalii.

Nicoleta Stoian: Aproape 53.000 de cazuri noi sunt în Germania, 25.000 de cazuri noi sunt într-o singură zi în Polonia, 20.000 în Franţa, 14.000 în Austria, 10.000 în Ungaria. Olanda numără cazurile o dată pe săptămână şi anunţă o creştere cu 44% faţă de săptămâna anterioară. Autorităţile impun din nou restricţii, mai ales celor nevaccinaţi, ceea ce impulsionează procesul de imunizare. De exemplu, germanii şi austriecii stau la cozi la vaccinare, după impunerea unei adevărate carantine pentru nevaccinaţi. Suedia introduce de la 1 decembrie, pentru prima dată, un certificat verde COVID pentru evenimente cu mai mult de o sută de persoane. Franţa nu intenţionează să ia noi măsuri, iar în chestiunea îndelung dezbătută a vaccinării copiilor între 5 şi 11 ani, care deja se practică în SUA şi Israel, Academia Franceză de Medicină nu o recomandă decât pe cea a copiilor care trăiesc în anturajul adulţilor vulnerabili şi a persoanelor afectate de boli cronice. 


Etichete val infectărivestul europeipandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live