Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE - continuare Miercuri, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Martie 2018
Vizualizari: 501
Comentează add

Vaccinul nonavalent Gardasil 9, singurul vaccin anti-HPV care protejează împotriva a patru tipuri de cancer, a fost lansat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

Un nou vaccin împotriva infecţiei cu 7 tipuri de HPV

florin-lepadatu

 

Vaccinul nonavalent Gardasil 9, singurul vaccin anti-HPV care protejează împotriva a patru tipuri de cancer, a fost lansat vineri la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

Vaccinul protejează împotriva infecţiei cu 7 tipuri de HPV implicate în producerea cancerului (leziuni premaligne şi neoplasme care afectează cervixul, vulva, vaginul şi anusul cauzate de tipurile HPV din compoziţia vaccinului) şi a 2 tipuri implicate în producerea verucilor genitale.

Noul vaccin, disponibil acum şi în România, reprezintă un instrument de prevenţie împotriva bolilor provocate de infecţia cu HPV, virusul care cauzează 5% din cele 12,7 milioane de cazuri de cancer diagnosticate anual în întreaga lume.

Mai exact, vaccinul nonavalent protejează împotriva a 90% din cazurile de cancer de col uterin, a 95% din cazurile de adenocarcinom in situ (AIS), a 75 - 85% din cazurile de neoplazii cervicale intraepiteliale de grad înalt (CIN 2/3), a 85 - 90% din cazurile de cancer vulvar determinate de HPV, a 90 - 95% din cazurile de neoplazii vulvare intraepiteliale de grad înalt (VIN2/3), a 80 - 85% din cazurile de cancer vaginal determinate de HPV, a 75 - 85% din cazurile de neoplazii vaginale de grad înalt (VaIN 2/3), a 90 - 95% din cazurile de cancer anal determinate de HPV, a 85 - 90% din cazurile de neoplazii anale intraepiteliale de grad înalt (AIN 2/3) şi a 90% din cazurile de veruci genitale. 

Potrivit medicilor, HPV este al doilea agent patogen ce cauzează cancer, provocând 30% din cancerele noi atribuibile unei infecţii la nivel global.

"Siguranţa vaccinului este esenţială şi la fel de importantă este şi eficacitatea.

Vaccinarea anti HPV este cel mai eficient implementată atunci când ai organizat un program naţional", a precizat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.


Etichete VaccinHPV

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live