Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nucu Jalea

20 Octombrie 2015
Vizualizari: 1029
Comentează add

Hotelurile, restaurantele şi barurile ar putea plăti un impozit specific, determinat printr-o schemă de calcul, şi ar putea fi scutite de impozitul pe venit.

Un nou tip de impozit în turism ar "creşte colectarea cu 500%"

nucu-jalea

Foto: Arhiva/wikipedia.org.

Hotelurile, restaurantele şi barurile ar putea plăti un impozit specific, determinat printr-o schemă de calcul, şi ar putea fi scutite de impozitul pe venit.

Un proiect de lege în acest sens a fost depus în regim de urgenţă, la Camera Deputaţilor, de social-democratul Mircea Dobre.

Potrivit acestuia, odată cu introducerea acestei legi, va creşte colectarea banilor la bugetul de stat cu 500%.

"Este un proiect de lege foarte important pentru industria turismului şi alimentaţia publică din România. Acest proiect de lege este special pentru companiile care au până în cinci milioane de euro, cifră de afaceri şi cifra egală sau mai mică cu 250 de angajaţi.

"În urma acestui proiect de lege în care se elimină impozitul pe profit şi se va adăuga acest impozit specific va fi avantajos datorită faptului că vor rămâne foarte mulţi bani pentru investiţii, pentru dezvoltare şi modernizare în această zonă", a declarat Mircea Dobre.

Deputatul PSD a mai spus că o astfel de lege va ajuta atât operatorii, care vor avea o gestiune simplificată, cât şi administraţia fiscală, care va urmări mai uşor plata impozitelor. 


Etichete taxeimpozit specific activităţii turisticecreşterea colectării la bugetul de statprooiect de lege al social-democratului Mircea Dobre

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live